Iklan Terbaik Bulan Ini!

Entri Yang Lain Terkini!

31 December 2014

ZABP Year End Promo Medicated Groom!

*Sticky Entri* Year End Medicated Groom! Hanya sah sehingga 31 Disember 2014. Sekian...

Miaoo...Miaoo...Miaoo (versi kucing Groom!)

Assalamualaikum dan Salam sahabat buat pelanggan baru dan sedia ada yang dikasihi, follower, bloggers, warga sahabat FB, pelawat dan pencinta kucing tegar amnya. Alhamdulillah kami masih mempertahankan servis yang hampir memasuki 8 tahun ini khas untuk sicomel anda yang ingin mencari tempat penjagaan yang selesa dan selamat.

Berita gembira buat semua pencinta kucing tegar! Kedai Haiwan dan Spa Kinrara, Zul & Azizi Boarding Pets ada membuat promosi mandian sehingga hujung tahun ini!


Terma dan Syarat YEAR END PROMO MEDICATED GROOM:
-Pengangkutan tidak disediakan, anda perlulah hadir 'walk-in' sendiri
-Perlu membuat temujanji untuk grooming
-Maksimum masa grooming selama 2 jam
-Digalakkan jika sicomel yang ada mengahadapi masalah kutu atau kurap
-Pastikan sicomel anda bersifat "friendly"

Sebarang pertanyaan atau berminat, sila berhubung dengan kami di:
-014-7206120 (En.Zul)
-WhatsApp: 011-32434345
-Email: boardingpethome@gmail.com



11 November 2014

Idea Kami, Hasil Tangan Kreativiti Anda!

Miaoo...Miaoo...Miaoo (Versi kucing menyanyi...lalalala)

Bismillahirrohmanirrohim....Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat pelanggan baru dan sedia ada yang kami kasihi khususnya, followers, bloggers, warga sahabat facebook, pelawat dan pencinta kucing tegar. Diharap sicomel anda di beri perhatian sebaik mungkin kerana ianya adalah salah satu haiwan kesayangan Nabi S.A.W. In Sha Allah, sicomel anda sentiasa mendoakan kesejahteraan hidup di dunia dan juga di akhirat...Ameen Ya Rabbalamin.

Entri kali ini tiada kaitan tentang tips dan kesihatan sicomel, ianya sekadar info yang perlu di kongsikan demi manfaat bersama. In Sha Allah. Baru-baru kami telah berkongsi hasil tangan alatan permainan sicomel dengan menggunakan barangan terbuang @ terpakai di laman facebook rasmi kami. Dan Alhamdulillah, ada di antara rakan-rakan facebook kami telah menirunya idea hasil tangan ini. Antara idea yang telah kami kongsikan adalah seperti gambar dibawah ini:

IDEA #1: Rumah Kucing
"Homemade Cat House"

Antara rakan facebook yang meniru idea kami adalah Daruni Katcharath. Berterima kasih kepada beliau ini kerana sudi mempamerkan hasil kreativiti di wall komen facebook kami.

Hasil tangan dari Daruni Katcharath #1
Taadaa dah pun menjadi...cuma belum di catnya lagi...hehehe

IDEA #2: Khemah

Dari rakan facebook yang sama, beliau menghasilkan kreativiti menggunakan barangan terpakai.

Hasil tangan dari Daruni Katcharath #2
"Saya guna kerusi plastik & baju terpakai jer... :-D", kata Daruni Katcharath

IDEA #3: Scatcher
Hasil dari barangan terbuang seperti kotak

Nazila Yahya adalah salah seorang rakan facebook  dan merupakan pelanggan sedia ada yang berkongsikan hasil tangan beliau di wall komen facebook kami.
Hasil tangan dari Nazila Yahya
"Saya lilit tali guni kat kaki kerusi je hehe", Kata Nazila Yahya


Notakaki: Gunalah sebaik-baik akal fikiran untuk menghasilkan alat-alat permainan sicomel anda dengan menggunakan barangan terpakai. Hasilnya, anda sendiri yang sangat berpuas hati. Hati senang melihat sicomel bermain dengan hasil tangan anda. Say NO stress for them (cat)!....Sharing is more caring....